måndag 6 juli 2009

Semesterdrama


Det här med att ha koll på resehandlingar är inget vi jobbar med i vår familj (någon kanske minns Olas pass-trauma i Nicaragua). Den här gången är det jag som får flänga min hud. Plötsligt var det visst bara en vecka kvar till den sen länge inbokade Italienresan och hoppsan, Amanda hade visst varken pass, namn eller fader. All of the above skulle jag ju fixa men det var ju så gott om tid hela tiden. Tills det plötsligt var inte bara väldigt ont om tid, utan helt enkelt för sent. Oj då. Inte bra alls. Vi skulle ju dessutom åka till Skåne idag och återförenas med Dolly boll. Två passpoliskontor, en snäll folkbokföringstant och många svettiga timmar senare har vi nu lämnat norrköping på väg mot malmö. Priset blev att Amanda fick heta Jansson istället för Christoffersson, men passet är beställt och resan räddad..

6 kommentarer:

Los Zapatas sa...

bra gjort. och bra att Amanda får följa med till italien. när mj blev av med sitt pass i nicaland fixade hon ett nytt på ambassaden, det blev roligt först när vi skulle passera costa rica-gränsen lite senare och det visade sig att de givit hennes nya pass två veckors giltighetstid och dessutom glömt klämma dit en inresestämpel.

Apropå nica ska vi dit januari och februari. Ska ni inte hänga med, lite Olas y Piedras, Morgan's Rock och sånt?

kattenjansson sa...

Amanda Jansson . jora, det sitter väl fint på läppen :) Skönt att någon för vårt unika släktnamn vidare också.

Johanna & Ola sa...

De verkar ju ha varit ena riktiga klåpare på den där ambassaden, lika bra att de stängde den. En nostalgitripp till Nica vore ju grymt, det ska vi definitivt fundera på! Ska ni bara softa eller ska MJ jobba?

Katta: tyvärr kommer nog inte Amanda föra vårt stolta släktnamn vidare nån lång sträcka, hon får byta till Christoffersson igen sen har vi tänkt. Vi ville bara så väldigt gärna åka till Italien..

kattenjansson sa...

Kommer inte Christofferssons in i Italien? Kanske borde kommit på det själv iofs ;)

kattenjansson sa...

Usch vad jag saknar er förresten - kom hem nu!

Johanna & Ola sa...

Vi saknar dig också! Trist att vi inte hinner ses på måndag. Christofferssons brukar få komma in i Italien, kruxet var bara att Amanda inte har nån officiell pappa än och då stötte vi på patrull hos folkbokföringen när hon skulle få sitt namn. Därför har vi varsitt barn nu.