torsdag 25 mars 2010

Sydafrika II



Okej - dags för en rapport till. Här är en bild som familjens nya mästerfotograf Dolly tog av oss i Kalk bay för några dagar sedan. Just nu sitter vi på terassen hos Jenny och Mattias i Hout bay och dricker kaffe. Om två dagar flyttar vi ut för att spendera de två sista dagarna av vår semester i en "svit" på ett förhoppningsvis jättefint Guest house vid taffelbergets fot. Här kommer lite bilder från de senaste dagarnas äventyr.





Cape point. Utsiktspunkten över Godahoppsudden. Här varnades det för matglada babianer men de såg vi inte förrän på vägen hem då de kaxigt hade satt sig mitt på vägen och stoppade all trafik.




När man är i Afrika så måste man kolla in the "big five" - Afrikas storvilt. Det kan man göra i de fina stora nationalparkerna på veckolånga safaris. Eller så kan man ta barnen till Aquila game reserv. Där har man samlat ihop de stora fem och lite andra trevliga djur på ett praktiskt greppbart inhängnat område. Ungefär som ett mycket stort Kolmården. På ett par timmar hade vi bockat av alla villebråden. Sedan bodde vi fint och njöt av god mat och swimming pool innan det var dags för en gryningssafari där vi fick se samma djur igen och några nya som lyckats gömma sig på förra runden. I stort en härlig upplevelse, precis lagom för en slutkörd barnfamilj.



Vårt rum. Bilden är tagen från Dollys eget lilla loft.


Poolen var som allt annat badvatten i Sydafrika - svinkall. Men i luften var det 30 grader och härligt.


Dolly och några zebror.


Zebrorna.

Vi fick se lejonen båda dagarna. Första dagen var de hungriga och sprang bredvid vår bil. Bilden ovan är tagen dagen efter när de fått mat och var mycket loja.

Inga kommentarer: