söndag 23 maj 2010

Blåsningen på Zinkens väg 41



Okej - vi vann budgivningen igår!
Johanna ville öppna champagnen. Jag tyckte att vi skulle vänta. Mäklaren ringde konstigt nog inte efter att vår siste konkurrent hoppat av.

När jag efter några timmar lyckades få tag på mäklaren sent på fredagskvällen kom beskedet: säljaren var inte nöjd med priset!!!

Lägenheten hade ett utropspris på 4 995 000. Budgivningen hade pågått i två veckor. Visningen var välbesökt. Det var sju aktiva budgivare. Det var äntligen över efter en hård kamp med mycket ångest, kalkylerande och administration av lånelöften och besök av mäklare för att värdera vår lägenhet.
Slutpris 5 585 000. En höjning med nästan 600 000 kr. Vi hade kollat upp försäljningar av samma lägenhetstyp och detta innebar det näst högsta kvadratmeterpriset som någon sålts för.

Men säljarna var tveksamma och ville sova på saken! Vi gav dem respit till klockan tolv idag. Så länge gäller vårt bud sa vi. Klockan fem i tolv ringer mäklaren och säger att säljaren vill ha 5 800 000 kr för att släppa lägenheten. Hur girig får man bli?!

Till saken hör att säljaren för bara några år sedan köpt bostadsrätten i den nya föreningen för mindre än hälften. Dessutom har man annekterat en bit av föreningens rabatt och anlagt en privat gräsmatta där som man dessutom har ritat in i planritningen över lägenheten i prospektet. Man säljer alltså föreningens gemensamma mark utan att nämna i prospektet att det är föreningens. Man har också räknat in lägenhetens förråd i boarean. Något som inte gjorts med de tidigare sålda lägenheterna och inte heller görs i föreningens egna register.

Vi är chockade, kränkta men framför allt förbluffade över hur giriga människor kan bli. Att låta sju familjer våndas över varje litet steg i en livsavgörande budgivningen och sen inte vilja sälja lägenheten till högstbjudande. Att man får göra så är helt obegripligt!

Lägenheten ligger nu ute med ett acceptpris på 5 800 000 kr. Omvisning på söndag.

Här är länken: http://www.fastighetsbyran.se/Objekt/?ObjektId=561994

Och här är lite nyckelord för google att indexera: Zinkens väg 41, Bostadsrättsföreningen Zinken, Brf Zinken, Tantolunden, Radhuskänsla, Tanto, Objekt ID 561994, Fastighetsbyrån, Anna-Lena Nilsson, acceptpris, 5800000 kr, Högalid, Södermalm.

Förhoppningsvis hittar någon potentiell köpare till det här blogginlägget och får läsa sanningen om säljarens girighet.

10 kommentarer:

Los Zapatas sa...

Que cabron! Och vad dyrt. Fincan vi bodde i på berget kostar mindre, med molnskog och alles. Fast det är ju som det är.

Anonym sa...

Typ precis samma sak hände oss i veckan... Vi lade högsta budet - ändå ingen lägenhet :(
Trodde att lockpriser och sånt var förbjudet, men tydligen inte!

Sara sa...

Typ precis samma sak hände oss i veckan... Vi lade högsta budet - ändå ingen lägenhet :(
Trodde att lockpriser och sånt var förbjudet, men tydligen inte!

Sara Ström sa...

Skulle ju hinna skriva under med "Sara" oxå men jag är alldeles för snabb för mig själv... :)

Johanna & Ola sa...

Ja, jävla girigbukar som säljer lägenheter i den här stan! Bajsbomb i brevlådan skulle de ha!
Hade er också gått upp mycket i budgivningen?

Sara sa...

Nej "bara" 200' gick den upp men utgångspriset var å andra sidan "bara" 2,790 på den.
Att acceptpriset sen låg en bit över 3,2 glömde de visst att skriva i prospektet... As!

Sara igen sa...

Fast ert fall var ju helt extremt...! Det där måste ju gå att anmäla till nån tycker man, så där kan det fan inte få gå till!!!

Los Zapatas sa...

ska ni lägga bud igen?

Gustav sa...

Hej Dolly o Co

Min fru fann just denna lägenhet någon vecka senare och vi blev intresserade. Jag tyckte det var märkligt att den fortfarande var till salu. Att säljaren inte accepterat ett bra bud. Vi fortsatte där ni slutat, ökade med 10.000 och hoppades säljaren fattat att detta redan var ett mycket högt bud och vad marknaden sträcker sig till. Men icke, säljaren ville fortfarande ha 5.8 miljoner.

Nu i veckan har lägenheten varit ute på ny budgivning. På något märkligt vis har man denna gång trocklat sig upp till just 5.8. Men jag undrar hur det gick till. En sak vet jag, mäklaren har legat på alla spekulanter som en igel. Vi valde att stå vid sidan av. Mäklaren har inte varit på köparens sida vilket han har skyldighet att vara.
I våra ögon falnar Fastighetsbyråns glans med sina unga, lekfulla säljare. Tycker lite synd om dem som till slut vann till detta framstessade överpris. Nu har de en extra mun i form av bankräntor som deras löner skall mätta. Och vilka otrevliga metoder skall de tvingas ta till för att få tillbaka sina pengar vid en försäljning?

Gustav Lenninger

Finns det många sådana här nedskrivningar av försäljningar börjar jag att undra.

Anonym sa...

Jag vet inte om jag tycker att det är så upprörande? Det är inte rätt att kalla en säljare för snål för att han/hon inte accepterar ett pris. Det är förvisso konstigt att det ska vara auktion på något så viktigt som boendet, men det är väl inte konstigt om man vill ha ett högt pris? Man kanske har mycket lån att lösa, man kanske inte tjänar så bra, man kanske vill flytta till ett dyrt område? Det är väl lika "snålt" att inte ge de 200' till som man begärde? Det är i varje fall oschysst att hävda att någon är snål i ett sammanhang där priset inte är fastställt utan är något man ska komma överens om.